Om oss...

Det är mor och dotter som står för kennel Boppalooza, Eva Hagman och Erika Semb. 

Jag, Erika, bor i Österå utanför Falun tillsammans med min sambo Magnus mina barn Lisa, Axel och Johan (bonusbarn), Sofia (bonusbarn), flatten Sally och den strävhåriga taxen Bell.

Mina största intressen är hundar, främst Flatcoated retriever och uppfödning och allt vad det innebär. Ett annat stort intresse är jakt. Främst älgjakt och jakt på småvilt med drivande hund, vilket våran lilla tax verkligen uppskattar och det är det hon lever för. Hon är född -94 och har väl inte så många höstar kvar i skogen men än är hon oerhört pigg och hon lever verkligen upp på hösten. Våra flattar brukar komma väl till användning vid älgjakten som eftersökshundar och de är mycket uppskattade. Att följa med Magnus på enduro tävlingar är också av stort intresse. Vi brukar försöka kombinera våra intressen så gott det går med hundar ena dagen och motorcyklar dan andra…

Mina föräldrar Eva och Bernt bor i Björklunden, ett litet villa område i skogen i utkanten av Falun. Där bor de tillsammans med flattarna Yster, Mette och Agnes. Mamma älskar att gå långa skogspromenader med hundarna och så fort hon har en stund över så tar hon hundarna med sig ut på en tur eller svam- eller bärplockning. Pappa tränar året om för ”svenska klassikern” och tar ofta hundarna med sig på joggingturen.

Mamma har haft de flesta valpkullarna hemma hos sig och när hon inte har någon valpkull tror jag ibland (och hon säger det även själv) att hon lider av ”valpabstinens”! Det är faktiskt riktigt speciellt att föda upp valpar och även om det är jobbigt så känner vi faktiskt ett sug, någon slags längtan efter valpar när vi inte har några. Mamma följer gärna med mig på utställningar när hon kan.

NUCH SVCH Carrie´s Jet Set Lollapalooza 'Lola'

NUCH SVCH Cerrie´s Jet Set Lollapalooza

 

Vårt intresse för flatcoated retrievern och avel med allt vad det innebär får vi skylla på vår första hund
NUCH SVCH Cerrie´s Jet Set Lollapalooza. Lola, som hon kallades, tjatade jag till mig när jag var 16 år gammal. Mina föräldrar var inte ett dugg hund intresserade och jag hade nog pratat hund i flera år och kunde nog inte tro att det var riktigt sant när mamma helt plötsligt tyckte att ”visst kunde skaffa en hund”. Då var mitt stora intresse hästar och Lola fick hålla till mycket i stallet och följa med på ridturer. Men intresset för utställning och apportering vaknade och vi började åka runt lite. Lola hade stora framgångar i utställningsringen ett flertal BIR och BIG och BIS samt placeringar. Lola blev drygt 12 år gammal och var oerhört pigg och frisk ända till dess. Hon hade sina riktigt stora framgångar i utställningsringen de sista dryga två åren.

 

Lola fick tre kullar. Ur den första kullen med MultiCh MultiV Almanza Emergenzy Brake fanns Boppalooza Novemberrain som har lämnat ett par fina kullar efter sig bland andra SU(u)CH Boppalooza Massa Regn och Boppalooza Massa Skoj (cert), B Massa Plask (CK) samt Annigun Be-Boppalooza, som verkar vara en mycket bra avelstik och som hittills har fört sina bästa sidor vidare.

 

Ur den andra kullen med NUCH NV-92 Agrebo´s Imloth Melui, där det faktiskt bara blev en valp, behöll vi SU(u)CH Boppalooza Syster Yster. Hon är den tik som lämnat flest valpar hos oss och hon har visat sig vara en suverän avelstik.

 

Yster fick i sin första kull med NUCH Almanza Blason Timberlay, bl a B Lycklig Lycklig (sparsamt visad, CK, men som lämnat en kull med fina valpar hos oss), B Kär och Galen (CK).

I den andra med S Fin IntUCH Almanza Feather In My Hat har hon hittills tre champions NV-05 FinV-05 SU(u)CH NUCH Boppalooza När Du Dansar, SU(u)CH B Måne över Haväng, SU(u)CH B Chans.

I kull tre och fyra med norska hanen Lhaxy´s Vår Viljar samt med Caci´s Hanson vill vi nämna SU(u)CH Boppalooza Tangled Up In Blue, B Lay Lady Lay (CK), B Just Like A Woman (CK).

 

Det här är lite om oss och hur vårat intresse för Flatcoated retrievern och aveln började…